O nama

dav

planinarenje | bicikliranje| kulturno-povijesna baština | skijanje | sportsko penjanje | alpinizam | teambuilding | edukacija

SPOMENIK M.GUPCU

planinarenje | bicikliranje | kulturno-povijesna baština | skijanje | sportsko penjanje | alpinizam | teambuilding | edukacija

IMG_2648

planinarenje | bicikliranje | kulturno-povijesna baština | skijanje | sportsko penjanje | alpinizam | teambuilding | edukacija

IMG_2099

planinarenje | bicikliranje | kulturno-povijesna baština | skijanje | sportsko penjnje | alpinizam | teambuilding | edukacija

LA PLAGNA

planinarenje | bicikliranje | kulturno-povijesna baština | skijanje | sportsko penjanje | alpinizam | teambuilding | edukacija

previous arrow
next arrow

STTUBE d.o.o. je poduzeće koje pruža različite usluge turističkog vođenja, a specijalizirano je za pružanje vodičkih usluga u športsko-rekreativnom i pustolovnom turizmu.

STTUBE d.o.o. je osnovano s ciljem pretvaranja osobnih znanja, iskustava i strasti zaljubljenika u planine i prirodu u posao. Kao iskusni planinari, skijaši, biciklisti, putnici i ljubitelji prirode, tijekom godina smo putem odgovarajućih školovanja i osposobljavanja postali ovlašteni planinski vodiči, voditelji skijanja, učitelji skijanja, biciklistički vodiči, turistički vodiči i turistički pratitelji.

Planinarska iskustva (pohodi, trekinzi, penjanje u stijeni-snijegu-ledu-mješovito, turno skijanje) stjecali smo tijekom 20 godina u visokim planinama širom svijeta ostvarujući brojne uspješne uspone na vrhove kao što su Kilimanjaro 5895 m (Afrika 2002.), Elbrus 5642 m ( Rusija, Kavkaz - prvi hrvatski uspon sa sjeverne strane – 2005.) Mont Blanc 4810 m (Francuska, Italija 2006.) i Mera Peak 6476 m (Nepal, Himalaje 2006.).

Putovanja i usponi nemjerljivo su obogatili naše osobnosti spoznajama o drugim kulturama i običajima. Organizirali smo i vodili visokogorske uspone na brojne alpske vrhove u Italiji, Francuskoj, Švicarskoj, Austriji i Sloveniji.

Neprestano radimo na našem obrazovanju, a kao naše osnovne prednosti i razloge zbog kojih biste željeli izabrati naše programe navodimo:

ZNANJE I ISKUSTVO

više od 10 godina iskustva u vođenju različitih programa aktivnog odmora.

POSVEĆENOST VOĐENIM OSOBAMA

pri pružanju vodičkih usluga posvećeni smo potpunoj podršci svakoj osobi koju vodimo tijekom izvođenja odabranog programa. Programske ture radimo u malim skupinama (do 8 osoba) radi uspostavljanja prijateljskih odnosa i poticajnog ozračja.

SIGURNOST

u pružanju vodičkih usluga primjenjujemo najviše sigurnosne standarde.

ČUVANJE PRIRODE

poštujemo ekološke standarde prema konceptu “LEAVE NO TRACE”.

U pružanju usluga služimo se hrvatskim, engleskim, njemačkim i francuskim jezikom. Pridružite nam se. Vaše istraživanje stubičke doline, Medvednice, Hrvatskog zagorja, planina i skijališta u Europi, biti će nezaboravan doživljaj!

Vaš STTUBE TEAM

Naši stručni i ovlašteni vodiči

IVICA PREMRL

Vlasnik i direktor STTUBE d.o.o. Strast prema planinarenju, putovanjima i prirodi usmjerava ga u alpinizam, skijanje i biciklizam. U Savezu gorskih vodiča Hrvatske postaje ovlašteni planinski vodič i voditelj skijanja.

Završio program edukacije za nositelje i organizatore turističkih sadržaja u prirodi Hrvatske gorske službe spašavanja i Hrvatske gospodarske komore.
Ovlašteni je biciklistički vodič Hrvatskog biciklističkog saveza.
Turistički pratitelj postaje 2006. godine.

Kao Glavni tajnik Saveza gorskih vodiča Hrvatske u razdoblju 2004.-2008. radi na priznavanju i razvoju turističke planinske vodičke struke u Hrvatskoj. U tom razdoblju organizira i vodi nekoliko praktičnih tečajeva za osposobljavanje budućih planinskih vodiča kao instruktor i ispitivač.

Dobitnik je nekoliko priznanja planinarskih organizacija za razvoj, doprinos i promociju planinarstva, a radi organizacije i vođenja brojnih planinarskih tura u planinarskim društvima i održanih predavanja na nekoliko planinarskih škola
Drži predavanja i prezentacije o vlastitim alpinističkim usponima na planine Europe i svijeta.
Član je Planinarskog društva “Stubičan” iz Donje Stubice i neizmjerno voli Hrvatsko zagorje.

Vodičku djelatnost obavlja uvijek kao iskren prijatelj s puno razumijevanja. Izvrstan je prenositelj znanja. dobar sugovornik, vrstan motivator i osoba od povjerenja.

Služi se engleskim jezikom.

NADA PREMRL

dipl. eocc., planinski vodič, voditelj skijanja, turistički pratitelj, biciklistički vodič

Duboko divljenje i poštovanje prema prirodi vodilo je sve većim izazovima i željama, te je tijekom godina sudjelovala u mnogim visokogorskim usponima, ekspedicijama i putovanjima. Od značajnijih su usponi na Grossglockner, Mont Blanc, Gran Paradiso, Elbrus, Kilimanjaro, Marmolada, Mera Peak i mnogi vrhovi Dolomita i slovenskih Alpa.

Dugogodišnje iskustvo u planinarenju, alpinizmu, skijanju, putovanjima praćeno je i pohađanjem adekvatnih tečajeva potrebnih za svladavanje vještina potrebnih u tim aktivnostima.

Završila je sve tečajeve u Savezu Gorskih Vodiča Hrvatske, u okviru školovanja za planinske vodiče, voditelje skijanja i gorske vodiče, tečaj spašavanja iz lavina Gorske Reševalne Zveze Slovenije, tečaj za turističke pratitelje.

Sudjeluje u radu Saveza Gorskih Vodiča Hrvatske u organizaciji tečajeva kao predsjednik Tehničke komisije i predavač. Član je Planinarskog društva “Stubičan“ Donja Stubica. Godinama radi na organizaciji i vođenju planinarskih tura i edukaciji. Dobitnik je nekoliko priznanja planinarskih organizacija za razvoj, doprinos i promociju planinarstva.

Radi kao turistički pratitelj turistima usmjerenih na pustolovne aktivnosti.

Ovlašteni je biciklistički vodič Hrvatskog biciklističkog saveza od 2019. godine.

Aktivno govori engleski jezik, a pasivno se služi i njemačkim jezikom.

Njezino iskustvo u vođenju, ljubaznost, strpljenje, poštovanje i uvažavanje vođenih osoba doprinose sigurnom i ugodnom druženju u ostvarivanju Vaše nezaboravne pustolovine.

TOMISLAV ŠNIDARŠIĆ

Ljubitelj prirode i kulturne baštine RH voli otkrivati povijesne ostatke i tragove ljudskoga djelovanja skrivene u prirodi. Istraživanje prirode povezuje s planinarstvom u punom opsegu, od hodanja i penjanja do turnog skijanja. Član je HPD “Zagreb-Matica” gdje je radio na razvoju Društva i sudjelovao u brojnim radnim akcijama na održavanju planinarskih putova. Dobitnik je priznanja Hrvatskog planinarskog saveza za osobit doprinos obilježavnju, održavanju i promičbi Velebitskog planinarskog puta.

Više od desetljeća bio je član Saveza gorskih vodiča Hrvatske, gdje je kao član Upravnog obora radio na priznavanju i razvoju gorske vodičke struke u Hrvatskoj. U tom razdoblju organizira i vodi nekoliko praktičnih tečajeva za osposobljavanje planinskih vodiča kao obučavatelj i ispitivač. Također poučava skijanju buduće voditelje skijanja te sudjeluje u aktivnostima uvježbavanja i izgradnje radnih skupina u sklopu velikog poduzeća.

Tijekom vođenja rado će poučiti vođene osobe zanimljivostima o prirodnoj i kulturnoj baštini. Po potrebi poučit će i tehnikama potrebnim za kretanje u datim okolnostima zimi i ljeti. Sigurnost mu je nit vodilja tijekom uživanja u prirodnim ljepotama, kako vođenim osobama, tako i njemu samome.

Ovlašteni je planinski vodič i učitelj skijanja te govori engleski, njemački i francuski jezik.

NEVEN KRAŠEVAC

Rođen 1963. godine, aktivno se bavi planinarenjem i alpinizmom. Završio školovanje kod Saveza gorskih vodiča Hrvatske za planinskog vodiča, te je kod iste organizacije stekao i zvanje UIMLA vodiča.

Član je planinarskog društva Runolist Oroslavje. Aktivno vodi planinarske izlete PD Runolista, te brojne privatne izlete.

U vođenju izleta prenosi svoja znanja i iskustva sudionicima te je uvijek spreman pomoći savjetima i prezentacijom planinarskih vještina.

Za zasluge u vođenju i radu u planinarstvu dobitnik je više priznanja Hrvatskog planinarskog saveza i Planinarskog saveza grada Zagreba.

DANICA FERENČAK

Rođena 1968. u Zagrebu, aktivno se bavi planinarstvom od 2002.g. kada završava opću planinarsku školu u HPD Zanatlija-Zagreb, nastavlja školovanje u Savezu gorskih vodiča Hrvatske gdje završava školovanje za planinskog vodiča, te nadalje stječe zvanje vodiča kod međunarodne organizacije UIMLA.

Uz vođenje društvenih i privatnih izleta aktivno radi sedam godina kao tajnica u HPD Zanatlija- Zagreb, te nastavlja bavljenje društvenim radom, također, kao tajnica u PD Runolist-Oroslavje i vodič društvenih izleta.

Kao vrsna poznavateljica biljnog svijeta nesebično prenosi svoje znanje vođenim osobama.

IVAN DOLIĆ

Rođen je u Zaboku 1985. godine. Cijeli život živi u Donjoj Stubici. Po struci je geodet u kojoj radi preko 15 godina. Oženjen, otac dvoje djece koji su aktivni sportaši.

Od malih nogu bavi se sportom, a od 2010. aktivno se bavi biciklizmom. Osnivač je i predsjednik Biciklističkog kluba “Beciklin” iz Donje Stubice. Organizator je mnogih biciklijada, voditelj raznih biciklističkih projekata, suradnik u projektu Ride & Bike koji provodi Krapinsko - zagorska županija kojemu je cilj razvoj cikloturizma na području županije.

Sa svojom obitelji je statist u snimanju reklamnog spota kojom se KZŽ predstavlja kao cikoturistička destinacija širem tržištu, na što su vrlo ponosni.

Licencirani je biciklistički vodič Hrvatskog biciklističkog saveza od 2019. godine.

Od 2016. godine bavi se trail trčanjem. Trčao je mnoge utrke, no utrku 100 Miles of Istria 2019. posebno ističe, jer je uspješno otrčao Zelenu stazu od 67 km. Želja mu je istrčati crvenu stazu 100 Miles of Istria koja iznosi 160 km.

Član je Planinarskog društva Stubičan te Sportskog društva Stubica.

Profesionalni i licencirani je pilot bespilotnih letjelica.

Živi sport te kroz odgoj vlastite djece želi ljubav prema rekreaciji i kretanju u prirodi prenijeti na njih. Vrstan je poznavatelj biciklističke opreme, spreman otkloniti svaki kvar na licu mjesta. Zbog rada u struci, znan mu je svaki puteljak kojim bicikl može voziti, te je spreman uvijek na traženje vođenih osoba obogatiti program izleta prihvatljivim izmjenama.

EVA HURSA

Radoznala i razgovorljiva, Eva odmalena voli ljude i prirodu gdje provodi svoje slobodne trenutke pa stoga nije čudno što se danas aktivno bavi turizmom kao turistički vodič za Krapinsko-zagorsku županiju. Ture vodi od 2008. godine kada stječe licencu za turističkog vodiča i pratitelja, a u obilazak može povesti sve – od 7 do 99 čime se osobito ponosi. Uvijek je spremna podijeliti zanimljivosti iz zagorske povijesti te ispričati priče o zagorskim dvorcima i legendama koje se uz njih vežu.

Znanja za interpretaciju kulturne i prirodne baštine zagorskoga kraja i okolice brusila je na studijima kroatologije i povijesti, a mnogo je naučila tijekom rada u Parku prirode Medvednica kao stručna suradnica za kulturnu baštinu te sezonski vodič po zagrebačkoj gori.

Autorica je putujuće izložbe pod nazivom Zakaj Prigorci voziju ladice? o svadbenim običajima Sesvetskoga prigorja koja je bila izložena u srednjovjekovnoj utvrdi Medvedgrad te Planini Gornjoj tijekom manifestacije Jesen u Planini 2017. godine. Povremeno sudjeluje u arheološkim istraživanjima i kulturnim događanjima zagorskoga kraja, a možete je susresti i u srednjovjekovnom ruhu tijekom obilježavanja Velike seljačke bune i na viteškim turnirima i manifestacijama po cijeloj Hrvatskoj na kojima gostuje s udrugom Družba vitezova zlatnog kaleža iz Donje Stubice.

Zagovornica je ekologije i mota “leave no trace” čega se u prirodi i tijekom tura osobito pridržava. Voli čitati, putovati i učiti nove stvari pa koristi svaku priliku da se unaprijedi. Tako je npr. 2018. godine sudjelovala na radionici Izvrsna usluga – zadovoljna stranka te na Kulinarskom kampu, a 2019. dobiva i licencu za biciklističkog vodiča.

Uz povijest i kulturnu baštinu osobito je zanima jezik pa ćete uz nju uvijek dobiti autentičan i cjelovit doživljaj bajke na dlanu. Svakom vođenju pristupa s osobitom pažnjom i daje sve od sebe da, vješto prezentirajući svaki djelić Hrvatskog zagorja, odgovori na sva pitanja i tako vas odvuče u kulturno povijesnu avanturu po lepom Zagorju zelenom! 🙂

Govori engleski jezik, a služi se njemačkim i španjolskim jezikom.